Wednesday, August 31, 2011

1 syawwal

So skang da masuk 2 syawal
so, post aku arinie tntg 1 syawal la, sbb 2 syawal baru je masuk
tade ape2 aktviti pom..
hehe..ok lah, so aku nk tlis mlas gak sbnrnye, just nk upload pic..
so korg tgok la sndiri ok (: Lots of love from me ..muaaaahh!!
















Papai (: and Selamat Hari Raya..

Wednesday, August 24, 2011

Kenangan ramadhan

Speaking of Ramadhan yg da nk berlalu nie,
msty bnyak kngan dan memori2 yg korg ade spnjang berapa tahun korg pose nie kan..
So, ape salahnya law kita kongsikan detik2 msa kita nkal nie, ape bnda jahat kita buat..baik pom boleh gak (:


Pasti stiap sorg pnye kisah ramadhan trsendiri kan?So do I.


Oklah, truly speaking aku start pose pnuh pom lam form 4 I guess.Haha.
msa dulu jahat sgt, sume pngruh rakan sebaya..haish~
Ape yg aku buat?haha, mcm2 la msa skolah dulu.
Tak pose tue mmg byklah..xtawlah knp, rsa mlas giler..
da bsar nie lah baru rsa rjin cket huk2~


Masa aku form 2-3,zmn aku pling truk lah..the worst part of me ever
tpi skang pom worst gak, cma in other ways..haha


Kalau dulu,ponteng sekolah,lari ikut lubang kecik,isap rokok sampoerna,
mencuri, da jadi aktiviti da, even xselalu la..tpi still ade jrang2..jahat kan? 


Yg paling aku ingt ramadhan msa form 3, aku ngn mmber2 ponteng sekolah, pegi bandar lah, pas2 rsa mlas nk pose..pdahal bkn lapar pom..so pegi beli air mneral sbotol, msa tue ade 4 org. 3 org mmber aku da mnum then tibe la tyme aku..
Aku baru nk mnum, tetibe ade org cina jerkah..apa lagi mmg lari gila2 lah, btol air tggal kat ci2..aduii...
xsmpat aku nk ponteng pose, haha.


pas2 balik umah aku tgok line clear,aku pom mnum air..hehe
terok btol.
Main mercun dalam klas tue biasela,
pernah skali aku psang mercun, aku ltak lam pencil box kwan aku yg besi..then tutup..
and ...tercabutlah bnda alah tue..haha..ksian kat kwan aku, adoii
byk btol dosa yg aku buat tyme skolah nie.


Kalau mama aku taw nie, mmg mampos lah..


law nk diikotkan byk lagi kngan pose nie
tpi xpelah, ckup smpai dsini dulu..nnty kita jmpa lagi..papai 



Monday, August 22, 2011

Back To April

Back to April?
Ape maknanye nie?
msty korg trtnya2 apa yg ak mksdkan nie kan
msty something yg pnting berlaku pd blan nie
dan sbb tue aku hrap nk kmbali smula pd bulan tue..


Hmm,kalau tue yg korg rsa, korg mmg PANDAI
sbb btol la, knp kta nk kmbali ke msa lalu kalau bkn tuk perbaiki
mna yg kurg kan..yg buruk, yg xmnjadi..


Persoalannya, apa yg berlaku blan April nie?smpai aku kna 
reverse khdupan aku ke bbrapa blan sblomnya?


Aku xnk la cter psal kngn lama nie tpi satu gmbar da ckup nk buat aku kmbali
ke bulan trsbut.




Let the past remains history. Just let the history gone forever. And please don come!

Sunday, August 21, 2011

Reply to Kak Kashrah (Real)

Hye semua
Saje buat2 ceria cket ptg nie padahal tgah berbaring smbil tlis post nie
maklumlah bulan pose, xtaw da nk wat ape
and kalau korg perasaan nie mrupakan entry kedua aku tuk hari ini..
(bosan sgt xtaw nak watpe)


Ok lah y'all, hari nie aku nk reply kpd blogpost yg dibuat oleh Siti Kashrah
nie, haritue da reply tpi tak abes sbb xtaw nk reply ape..so buat korg yg samar2 xtaw ape yg dperkatakan nie, meh aku trgkan cket ape dye..


Tgok jelah pic kat bwah nie (:



Klik tuk besarkan.TQ

So da faham kan?
Aku pnah tnya kashrah nk cter sal bnda je ke?org xley?(lebih kurg camtue lah)
then dye ckp boleh sgt..(saje la tue nk taw sape owg yg pntg tue kan..hehe)
tapi xpelah, lmbt laun pom aku akn cter jgk


dan orangnye ...aku xbley nak ckp lah..tapi one of my ex-girlfriend.(cam byk je gf bdak nie)hehe..ade cket je sbnrnya..(:
so, nk cter cket la psal dye, cket jela xley byk2 sbb nnty dye prasan lak..huhu..


aku knal dye xde la lame sgt, lam staon la, tpi xrapat..stakat pnah tgok mka je lah, ckp pom xde jgk..then lately, we're getting serious tapi jdoh xpanjang..
so, break lah..even skejap je tpi aku xmngertii knp hati aku rsa sesuatu yg lain
msa clash, even smpai skang still ad prasaan kat dye,luckily prasaan tue da berkurg cket2..aku xmola mnaruh lagi prasaan camnie lagi sbb mngkin dye da jadi milik owg lain (aku rasa lah) ..just harap dye bhagia.
Dia mmg someone yg specel,independent, dan ceria.Suka gelak,gediks dan mcm2 la yg buat aku tertarik.


Tapi tue semua knangan aku lah,mlas nak fikir da.Mungkin dye da temui ssorg yg lebih baik spt bait-bait lagu alif satar 


"Memang tak ada lelaki yg seperti aku, tapi yg lebih baik banyak"

Jadi touching plak post kali nie, da lah.. mlas aku nk ungkit balik cter lama, mken ungkit, mken mlkat kat jiwa aku nie..



Aku rsa tue jelah, ade msa nnty aku post lagi yek (Buat2 xde msa,pdahal free je mmnjang)

Salam Ramadhan Readers!

P/s: Mana2 awek yg single rasa nak brknalan ley la tggalkan  fb,ym id kat chat..hehe (: 



I think two is always better than one.

Sometimes English can be hard LOL




<<<span class="fullpost">
Just for laugh XD
Don't take it personally even though that man wearing Turban and Jubah(symbolize Muslim)
Peace y'all (:



Tuesday, August 16, 2011

Moving on

Maksud moving on kat cni bkn nk pndah umah ke ape
tpi nak pndah hati dan prasaan nie, dari something yg lama ke something yg baru
yelah, byk trgedi, byk bnda yg berlaku sjak start cuti sem nie
byk suka duka, pahit manis aku..hmm
mmg byk mnggalkan ksan..law bley, aku xnk ingt sume nie..bagai mmpi ngeri la(even xngeri mne pom)
tpi tue la, brg yg lpas jgn dknang,law dknang merana la diri bak kata p.ramlee
actually nak move on tue tak susah pom,sonang je..simple..
tpi nk pstikan kita move on with glory atau pom complete move on tue yg susah
yg pasti part of ourselves msty ade something yg mampu mggamit kmbali memori yg kita mmg nk lpa..
sbb tue susa nk lupa, mken kite buang, mken dye dtg..hmm
aku mmg arif law nk bgi nasihat2 kat org regarding this matter, tpi bla tiba kat aku
..mmg susah..yela,kita cma mmpu bgi nasihat, nk kurgkan tkanan,nk bgi relax cket
tpi bban tue bkn kita yg tggung..so,kita xrasa..hnya yg rsa taw pedih, sakitnya..


tpi apa yg aku cba prkatakan kat cni bkan la nk ngatifkan korang nk ckp impossible to move on..salah tue, tpi nk citer xmstahil tuk move on nie, sume owg bley lakukan..msa mmg mainkan pranan..
so,kat cni aku ade tips cket la bagi korg yg nk move on nie..


Tips tuk move on


1)Jgn dgr lagu yg mlayan perasaan. Perkara mcm nie mmg biasa aku tgok la, clash cket psang lagu sdey,jiwang.Bkn ley lega pom, xley! cma mken mngingtkan kita dgn kisah lama, peristiwa yg kita nk lupa. Cba elakkan bnda nie ok!

2)Socialize.Mnde cam nie msty korg da biasa dgr kan. Byk aktiviti2 yg korg ley lakukan tuk distract korg pnye mnda dari trkng kisah lama nie..korg ley lpak2 ngn kwan,mnum2,bersukan,join persatuan..dan mcm2 lagi lah. Mnde nie cket sbnyk dpt mnolong korg la..take it slow k .



3)Optimis tuk move on. First thing is our mentality. Law mnda kita x diset ngn btol, cmne kita nk berubah, btol x?so korg knalah ada determination tuk kluar dari mnde nie sume..aku taw korg bley dan aku pom bley (:


4)Jgn nk review atau analisis psal knp korg breakup..da break tue, break la..jgn pndg ke blakang..byk agy bnda yg mnarik kat dpan instead korg mnghabeskan msa berfikir mnde yg so unhappy nie. Let the past remains history. Sume bnda ade alsannye trsndiri.korg break sbb korg x dtkdirkan brsama, probably ade something yg lbey mnarik tggu korg kat dpan, mne korg taw kan.Bunga bkn skuntum.Kumbang bkn seekor.



That's it.Nie je mmpu aku sediakan tuk korg..law korg fikir ade mnde lain yg mmpu buat korg lpakan mnde nie..keep doing it.Just dont do something silly ok.


Monday, August 15, 2011

Faktor Memikat-Part 2

Kalau post yg haritue ade trgkan 2 faktor yg perlu diambik kira dalam mmikat wanita
skang nie satu pkara yg paling pnting tuk mmikat..apa dye?nak taw?
SKILL (:
nmpak cam remeh je, tpi mnde nie important taw, msa kita usha2, ngorat2
ade kita pergi trus mnx no fon?without saying any words..mmg bangang la kan..
sbb tue taktik,skill tue pnting..


jadi faktor yg ke 3 ialah:-


FAKTOR 3-Skill


law nak trangkn psal nie mmg pnjg jgk la..kna combine tiga2 faktor nie
then baru ley wat kesimpulan cmne kte nk go on ngn pompuan tue..xsusah la, sng je..
yg pnting DETERMINATION (:
sbg contoh,lam situasi di Bookstore la aku amik,
kite buat lam table,spaya lbey tratur k



Tempat-Bookstore
Keadaan-Syap
Skill-Pandai2 la korang,
ok meh aku ajar korg satu skill, mcm ak ckp dulu, bookstore sng nk usha, sbb awek2 biasanye sorg je, atau ngn kwan pom 2-3 owg..xramai unless diorg sume bdak nerd..huk2, no offense k..ok lah, yg prtama kna usha trget dulu, tgok line clear bg korg nk go on pergilah, tpi smbil2 tue kna la tgok kat jari awek tue ade pkai cincin ke x?ok, bab cincin nie kan, kna tgok jnis cincin tue..law cincin yg ade prmata cam mahal cket, mngkin mas putih..mknanye da tnang,law cincin cam bulat je stainless steel, cincin couple..ssah kte nk identify awek yg pkai cincin nie da brpnye ke blom, seeloknya nk selamat avoid this thing ok (:
then, pndai2 la korg pergi slow2, wat2 tnye something yg related ngn buku, tnye kat mne section nie, section tue..law nk brjaya agy korg tgok ape buku yg diorg pgg kat tgan, pas2 korg ley assume la ape yg awek nie into kan..pas2 kna pndai create conversation, jgn buat yg bosan one ok, create something cheerful, jgn over sgt da la ok, kna ingt korg tue kat kdai buku..(:
Ape yg korg perlu avoid ialah puji lbey2 mnde yg xberkaitan, mcm puji baju lah, tdung la, bau mnyak wangila..DONT!
ckp psal buku, plajaran,novel, mnde yg nmpak bley tarik mnat dye tuk bercerita..msty ad something tue ok!
tue je buat msa nie..tggulah post2 lain lagi..hehe..byee.


GoodLuck Trying (:

Saturday, August 13, 2011

End of my 10th


Sabtu, 3 ptg 13hb Ogos 2011, maka tamatla hubungan aku dgn kekasih hati aku Elviana. Apa yg bley aku buat agy sbb da xd jodoh (alasan biasa break-up) tapi actually ktorang breakup sbb mmg x serasi, asyik gaduh je, faktor berlainan agama, nak dting pom kna smbnyi2 sbb family dye anti-malay. Jadi tuk tak mnyusahkan mane2 pihak dan aku jgk, kami amik kptsan tuk lepaskan hbngan yg da 2 bln stgah terjalin nie. Mmg agk sdey la kalau nk  dfikirkan balik, byk kngan sesame even skjap, mcj, kol sume ..tapi nk buat cmne semua da berakhir, mmg ktorang xssuai tuk each other. I bet dye msty tgah mnges skang nie, tpi ak nk buat cmne dye yg nk mcm tue. Hmm, tpi ktorang da jnji nk jadi kwan but aku pom xsure bout it..mngkin bley, mngkin xbley. But for me it’s fine. Aku kwn je ngn sume ex gf tue..tpi mula2 mmg la susah cket, sakit aty la, ape la itu la ini la..tpi bla msing2 da over msing2, rsanya nk jadi kwan not a possible thing.


Goodbye sweetie :(


Faktor Memikat-Part 1

Pada ptg nie aku nk bagi tips dan bbrapa langkah nk mmikat wanita or pompuan.Knp aku asingkan wanita dan pompuan nie? ok basically diorg nie same je..ade bnda tue dan tue (no offense) just joking LOL
tapi kalau kita teliti baik2,pompuan nie lbey childish,unmatured dan mngkin muda pd usianya kalau nk dbndingkan dgn wanita yg kita lihat lbey cool,independent, dan matang la.
Tapi bkn mnde tue yg aku nk ajar korg hari nie, tpi tips tuk mmikat pompuan.
Actually byk situasi2 yg kita bley gna nk tackle pompn nie, mne2 tmpat dan keadaan pom bley tpi rules no 1 yg pling pnting ialah confidence kita. Itu yg mnntukan kjayaan kita hmpir 80%..
knp 80% je?sbb lagi 20% mngkin pergi kpd pompuan/wanita yg da ade bf,da kwen,lesbian dan bbrp faktor lagi lah..okey,jgn fikir yg 20% tue tpi yg 80%, kita sume nk kejayaan kan,so look forward,kita boley jadi dklangn 80% tue okey..positive readers !


Camne nk bina confidence level spaya smpai thap yg tggi?itu aku akn crite dlm post yg akn dtg bertajuk 'Cara membina keyakinan tuk memikat wanita/pompn'


okey,lpakan jela psal confidence tue buat msa nie, so skang nie aku assume korg da ad confidence level tue, sdikit pom da mmdai..ready readers?


ok, sblom aku lupa..kalau korg pernah search kat internet or ad bca buku ke artikel ke (mostly tuk tackle pmpn barat) abaikan je..gaya hdup kita dan diorg lain, sgt berbeza..tjuan utama diorg adelah nk get laid! bkn relationship..tpi apa yg aku ajrkn nie adalah tuk rlationhip, even just for a while. Dan mmg mustahil la korg nk tackle pmpn dlm satu mlm then nk bang trus, tue yg mmbzakan kita dan owg puteh nie.


ckp byk pom x gna jgk,actually byk cara nk tackle pompn..jgn rsau..law satu cara xbrjaya, still ad bbrapa cara lain..sumenye sng, yg pnting ksungguhan dan keazaman yg korg ade..be passion guys !


Faktor 1-Tempat


Nie merupakan faktor permulaan dan aku rsa agk pntinglah..antara bnda2 yg kita perlu take into consideration law nk tackle pompn nie..
Tempat yg sllu mnjadi tmpuan awek2 nie biasanya shopping mall, fast food restaurant, tepi pntai ..(antaranya lah) ok, tapi yg aku nk tkankan ialah shopping mall.Mula2 kita kna faham knp diorg suka pergi tmpat2 nie?


Shopping Mall-Mstylah nk mmbeli belah+Tgok wayang+Karoke+Lepak2+Dating+Tension
dan bbrapa lagilah tjuan yg kurg pnting..ok, mla2 kita pergi yg basic dan common..beli belah+tgok wyang+karoke+lepak (satu kategori je okey) Biasanya diorg dtg ke tmpat nie dlm group, minima pom 2 lah (tuk shopping) kalau tgok wyang+karoke+lepak biasanya 3 org dan ke atas.Knp? kalau shopping biasanye sorg tue akn tman kwan yg lain shopping atau diorg akn shopping sesame. Dan ia brgantung pd hari jgk, law musim prayaan+cuti peristiwa biasanya akn lbey dari 2 org sbb msing2 nk mmbeli blah tuk persiapan hari raya lah,sbb da lama x cuti lah dan byk lagi reasons..Yg tgok wyang,karoke,lpak2 msty lbey dari 2, sbb law 2 cam lesbian plak..kebiasaannya lah..dan tgok wyang mmg diorg kna tgok rmai2,aku pom xsure knp.tpi mmg diorg da plan ari jmaat lagi, kmpul geng ari ahad pergi la rmai2..byk plak aku celoteh nie, tpi xpe lah..nk blaja kna sabar..mnde nie sume trick, law kita blaja detail satu persatu w/out shortcut, korg bley fikir kn sndri shortcut tue, mne nk skip mne yg nk give priority okey..


So,hari yg baik law nk tackle awek ialah hari ahad..sbb semua awek2 akn kluar tyme nie..hari sabtu byk mnde nk buat, tdo lah,ade kokurikulum la, blik umah la..dan ade la bbrapa bnda agy..


Berbalik pd tmpat tadi, aku ad snaraikan shopping mall yg mnjadi tmpat pnting tuk semua pmbaca tuk tackle awek nie, dan dlm shopping mall aku ad mntion bbrapa tmpat lagi (korg ley bca kat atas) tpi tmpat yg pling agung tuk usha awek kat shopping mall ialah bookstore..rmai yg xtaw knp tmpt nie jadi pilihan kan?Biasanyelah bookstore tmpat tuk beli dan bca buku..tpi korg biasa tgok pngunjungnya lelaki ke pompn? pompuan kan, bingo! tmpat yg mcm nie lah korg ptot amik ksmpatan tuk usha2 awek..pmpn kat bookstore nie biasanye dtg sorg or ngn kwan2 yg xbrapa rmai..mklumlah buku, sape sgt suka baca..mlainkan tue komik..(:
so, msa niela korg ley gnakan skill yg akn aku ajr nnty dlm post yg akn dtg (: 
perpustakaan pom one of a kind.


Tempat lain, spt kat kdai baju,kasut dan kdai perhiasan(hadiah).


Faktor 2-Keadaan


Bercakap psal keadaan nie, mmg xde beza ngn faktor 1-tempat. Setiap tmpat msty ade keadaan yg berbeza kan? so, korg kna pndai gnakan mood tuk tackle pompn nie, jgn main hentam je..sbg contoh, Ahmad nk usha Lily kat bookstore, rsanya ape mood yg ptot Ahmad ade tuk mngmbil hati Lily..Korg fikir2 kanlah..aku akn ajrkn bnda nie kat korg nnty..Apa yg pnting ialah amik mood dulu, atau faham situasi semasa dan mood tmpat tue.. jgn amik berat psal mood tmpat je, mood si gadis tue pula kna la pndai kite nk faham ok..


Aku rasa tue dulu buat msa nie, nnty akan aku smbung Faktor Memikat-Part 2 (:

Reply to Kak Kashrah

Okey, first thing nak ucapkan thank you kat Kak Kash sbb tag sy dlm blog dye (:
Kalau korang rasa nk mlwat bley la klik kat ---->SINI (Saje nak promote cket..hehe)
ok lah korang, berdasarkan apa yg di tag kat cni ley tgok rules and regulation dye kat bwah nie:-




  • cari something yang korang rase sgt2 special lam hidup korang *ape2 sahaje bole

  • wajib letak gambar ye

  • describe cket sal something special tu, xpnjg xpe asal menarik:)

  • tag kengkawan y len:D 


  • So rasanya ape yg special dlm hdup aku ek?nk ltak orang kn xley sbb dye ckp something not someone..hmm~lemme think first.. 
    okay, i think i got it..emm..xdptla, xley nk fikir..ape ek bnda yg spesel tue slaen gf..lol(just joking around)


    rasanyee xley jwab agy la sbb xde jwapan skang..next post i'll let you know ok readers !


    Masa tuk beradu, Goodnite peeps (: Esok msty susah nk bgun sahur nie -.-

    Thursday, August 11, 2011

    DAY 11

    Hari nie da masuk 11 hari kita berpuasa
    dan smmgnya byk dugaan spnjang 11 hari nie ..
    Korang rasakan bpe byk da pahala yg kita dpt spnjg puasa yg kita tempuh nie?
    Kalau bgi aku..hmm, susah nk jwab lah..
    ade cket je kot, mklumlah bln pose ke x pose same je..xd bezanya
    tgok movie, tdo, usha awek(tak sgaja) hehe..
    dan byk lagilah..rsanya puasa skadar x mkn dan mnum je..
    pahala lbey cket pom sbb smayang terawih..adeii
    ssah btol nk buat amalan nie, wat mnde sia2 sng je..haih..
    syaitan da xde, tpi kita plak amik alih tmpat diorg nie..
    btol2 keduniaan..

    P/s: Hope dpt kurgkn buat bnda sia2..just 2 mnggu lbey tggal (: Selamat beramal ..

    Kita malas beramal bukan sbb ajakan syaitan, tapi sbb diri  kita yg da dilatih ke arah tue -___-

    Wednesday, August 10, 2011

    Mentol lampu rosak

    Nampak cam mnde remeh kan?
    pergi jela kedai tkar, dan smmgnya itulah yg aku buat.
    hantar la kat kdai, supposedly bnda tue lam 3-4 mnit da ley siap..
    tpi almost 2 jam aku kat workshop smata2 nak tkar mntol !
    aduii, sakit aty kejap..da la haus..
    alsannya sbb xde alatan lah, nk masuk mntol susah la..dan mcm2 lagi
    dah taw alatan x ckup, belilah..
    tension kjap, mjur dye swoh byr hrga mntol je RM2 sbb ktanya aku da tggu lama..
    jimat RM 3~

    Tapi sdang aku tgok pomen (bhs ganu)(mechanic) 
    buat kerja dye, ksian gak la..cam susah je, da la pnas..byran pom xsbrapa..
    nie buat aku smngt nk kje molek2 (:
    blaja sgguh2, xmo jadi camtue..sara hdup skang tggi, kereta,mnyak,rumah..mcm2 nk kna fkir..

    hmm,so..chaiyokk..
    Aku xdela pndg rndah pd mekanik nie, tpi ak pndg tggi la..sbb dpt buat bnda yg bkn sume owg reti buat..ak pom xreti sgt bab2 automotif nie..buta cket..law diorg xde,sapelah nk fix all the problems yg kite sume hadapi skang ..msty susah..


    ape2 pom xkisahlah ape jua bdang yg dcburi, sume ad kpntgan msing2..baek cleaner,indah water,pak gad..ap2e2 jela..sume pnting..dan aku salute mereka sume..GO GO GO~

    Pomen berusaha keras mmberi yg terbaek tuk pelanggan (:


    Suasana tempat kerja yg x kondusif xmnjadi msalah bagi mereka (:

    Tuesday, August 9, 2011

    Terima Kasih sebab tipu !


    Hari nie mmg nk tacing cket..
    Ape prasaan korg law kna tipu ngn owg yg korg percaya
    hmm,someone korg anggap kakak !
    trok kan..rasa nak tikam2 je diri nie
    lbey2 bila mlibatkan hati n prasaan..i felt suck and awful !
    Nak taw ke citer dye?
    emm..sbb nie ade mlibatkan feeling cket~
    nie yg susah..
    nak taw jgk ke?ok lah aku citer la cam lbey kurg je..
    ok, mcm nie..
    Kak Ina nie kwan aku, umur lam 30an..aku knal pom msa aku duk selayang aritue
    dye jual nasik lemak, law korg ade bca blog aku sblom nie msty ade trprasan nma kak ina nie..
    ok lah, ta paya la byk sgt cter sal dye sbb dye yg buat aku malu ngn sorg pmpn nie..
    dye ckp kat aku ade sorg pmpn nie nk knal, so ak usha la cket2 ok..
    dye ckp pmpn nie malu nk mcj aku, so swoh aku stat dulu
    then, ak mcj x blas
    ak tnye la kak ina, dye ckp ade ok je sume..
    then aku mcj blik pmpn nie, WTF dye block aku, sdangkn aku xpnah knal dye pom
    last2 ape pom x dpt..ptot ke Kak Ina wat cmnie kat aku...hmm
    Susahla aku nk pcaye owg law cmnie..


    Mood: Terrible !


    Monday, August 8, 2011

    Di Rumah daa..Miss you friends...

    Akhirnya smpai jgk aku kat umah
    about 2 months xblik..ok tpulah..skali blik..
    hmm,dan skang sume beban kerja lpas.just nk rest je for ur entire holiday..
    tpi duk umah msty ade something yg x kna..KAWAN

    Da almost 3 bulan tggal bersama,mkn bersama,tdo,kerja,main2..sume bnda la bersama
    rsa syg plak nk tggal sume tue, kalau la dunia nie x bergerak,msa x berjalan..msty aku pilih life 
    ngn kwan2..tpi bkn first la..yg first msty ngn family (:
    tpi 2nd msty ngn kwan2..seronok !!thanks all of you..mcm2 rhsia kita share, mcm2 luahan perasaan kita curahkan masing2..

    Hope it's not the last we've been together..
    It must be a next time ok
    i'll make sure of it (:


    Love all of you, thanks for being a great roomates plus friends (:

    Holiday

    Hari nie Isnin 8 ogos 2011
    brmakna aku akn blik kmpung sok
    dan tggalkan KL nie
    kwan2 selamat tggal..i'll miss all of u guys

    Wish me arrive home safely ok readers !

    Saturday, August 6, 2011

    Makan byk+Shisha lagi

    Rasanya hidup nie mmg best bila kita buat sesuatu yg cool
    tapi erti kata cool tue mmg berbeza dari seorg ke seorang yg lain

    Apa pom definisinya,yg pnting mlm nie aku enjoy puas2 bersama kwn2
    maklumlah dah mlm terakhir kat KL
    xtawlah bila lagi dpt lepak sama-sama, gelak sama2 dan buat bnda mngarut sama2 lagi

    Harap2 semua tak berakhir disini lah mcm lagu Asfan, 'terhenti disini' (:
    Apa yg aku nk cerita bkn la bnda nie semua actually 
    tapi psal berbuka dan mlm2 terakhir seorg lelaki nie..hehe (mcm tjuk filem plak)

    ok, stop!
    mlm nie berbuka ada org sponsor..mmg best lah
    bagi RM 100, beli jelah ape pom nk berbuka
    korg rsa duit tue hbes x? Sah2 la hbes kan..haha
    mcm2 aku beli, i mean me and friends la.
    mmg mkn cam nak mati jgklah 

    Antara menu :-

    i-Ayam Golek x3
    ii-murtabak x5
    iii-puding x10
    iv-5 jenis air 
    v-coke 2 botol besar
    vi-sup daging
    vii-sos cili

    dan bbrpa lagilah xingt dan total RM100
    gilalah byk mkn..6 org sebat semua hbes !
    tpi still ada balance murtabak,puding,coke
    tue jelah x abes smbung nnty sahur kot..huhu

    mmg mwah mkn 3 hari nie kalau korg bca post aku yg sblom nie lah..hehe
    aku pom rsa aku mken gmuk da skang..huhu
    tapi sdeynya gmbar santapan xsmpat nk snap..ehehe..tpi korg percayakan
    xkn lah aku nk tipu plak..:p

    ok move to mlm, baru je aku blik, trus aku update blog nie
    aku dan kwn2 menshisha kan diri,open table 2,and tmbah mknn total RM90.30
    cool habes..
    usha awek2 cket..hot jgk (:

    bkn tue aku nk cter tpi psal tmpat shisha yg kwan aku bwak pergi nie
    nmanya restoran marakesh, arab marilah..
    shisha pom murah dan sdapla, tmpatnya kat bukit bintang dkat dgn wisma perkeso
    kalau dtnya psal mknn,jwapannya arab and moroccon cuisine la..hrga standard lah kdai2 arab, bak kata kwan aku antra yg termurah lah bgi restoran arab..ok la tue kan?

    So,dsini aku pom nk sruh korg pergilah kat sna law nk lpak2 ngn kwan, bwak awek pom bley
    nk merasa arab cuisine ley la pergi..berbaloi lah..
    Thanks to kwan2 semua bwk jln2 (:

    so adelah bbrp pix yg di ambil..so tgoklah yekk..hik3~




    seronok bershisha dan live life to the fullest..yg pnting jgn ade pnyesalan ..just do it ok !
    Selamat bersahur semua (:

    Friday, August 5, 2011

    3+4 Hari Berbuka=Nak Mati

    Masuk hari nie da hari ke 5 sume umat islam berpose
    tak terkecuali org yg bkn muslim jgk, even diorg xtaw sgt psal pose
    but still pose..comel jek (:

    Tapi bknla aku nk bercerita psal diorg nie berpose
    tpi of course la psal aku yg berpose nie
    dua hari nie mmg hari yg glew bagi aku n kwan2 aku
    mne taknye berbuka cam org gilew

    ok kite start ngn ari ke-3 berbuka 
    mkn ikan bakar kt kuala selangor yg jaraknya 60 km dari KL
    rasanye dkt x jarak tue?korg pndai2 lah fikir
    pengalaman mkn kat ci2 mmg totally best la
    and berbaloi la tuk 4 org yg kuat mkn nie
    pmndangan tepi laut, ikan yg fresh dan harga not bad at all
    rsanye ok sgt la, tuk mereka yg berkluarga, nk blnja kwan2,nk bwak awek pom ok
    layann pom baik dan service yg cpt dan cekap mmg marvellous la
    tak rugi bazirkan duit sedikit tuk mkn yg sdap, at last masuk perot jgk dan diri sndri jgk yg knyang, mmg la jarak agk jauh tpi sekali sekala dtg ok jek..

    ok,ckp byk pom tak guna gak msty la ade proof kan..so adela bbrapa pix yg aku smpat snap tuk tatapan semua readers blog aku yg kononnye rmai nie..hehe

    Dan inilah tmpat yg aku ceritakan tue..Aroma ikan bakar, lauk-pauknya byk dan korg bley pilih sndiri la ikannya..tmpat nie mmg rmai org dan tuk blan ramdhan nie mmg kna reserved table la..blan len tak payah la kot (:

    Aroma Ikan Bakar-tempat berbuka pada 3 ramadhan tuk tahun 2011 (taun hijrah lupa)
    yummy~


    Kedainya dari luar dan tepi lah, dari angle aku ada laut spt kat bwah nie lah...

    Tepi laut, ombak pom cam menggila cket ..cantik pmndangannya (:

    Inilah antara lauk yg aku dan kengkawan makan..ada siakap 3 rasa,jenahak bakar,tomyam,telur dadar.kailan ikan masin dan nasik lah..kurma provided (:
    tak lupa jgk air laici satu jag..

    Thanks kengkawan bawa aku dan kengkawan yg lain mkn (:
    Total harga semua ialah RM95, dan berbaloi la mkn 4 org, smmgnya knyanglah..sumpah x tipu !Bagi yg nk merasa boleyla try keenakan msakan di sini (:


    Dan seterusnya hari ke-4 bulan puasa yakni hari ini lah,
    tmpatnya terletak di Sunway Pyramid, rsanya korg sume taw kan ape bnde tue..xtaw ley google lah..
    Jadi apa yg aku nk cter nie bkn ape yg aku buat kat sana ngn kwan2, tpi tmpat aku berbuka iaitu di  Hartz Chicken (betol ke tak la aku eja nie)
    rsanya sstgah org taw apa itu  Hartz Chicken..bgi yg xtaw meh aku cerita serba sdikit la
    actually, nie ialah restoran tuk buffet..amik jela byk mne korg nak dan melantak la smpai mmpos pom..lam lngkungan sejam stgah dari msa korg mkn, pastue blah lah..tpi aku bet lam sejam pom korg da knyang smpai nk mntah lah..

    ok, Hartz Chicken nie ade bbrapa cwangn kat malaysia yg trcinta nie dan smmgnya da mnmpa nma kat luar ngara la..mknn yg dsediakan ialah western cuisine..nmpak cam mwah kan?tpi ok je..hrga not bad la..berbaloi tuk korg yg kuat mkn nie..

    Bak kata kwan aku cwangan Hartz Chicken nie ada kat sunway pyramid,times square dan mne tah lagi..kos tuk mmbka francais dye pom xlah mahal 80k je..lagi murah dari kfc,mcD
    untung pom boley tahan sbb smua org mkn kan..
    and satu fakta yg mnarik yg aku bca lah Malaysia Most Wanted Food yg tlis review psal mknn tuk mknn restoran kat Malaysia nie bgi rating 4.2/5 ,not bad la kan..jadi boley la korg mncba mknn kat cni (:

    Antara mknn yg dsediakan ialah Fried Chicken, Spicy Fried Chicken, Roast Chicken, Chicken Fillet, Fried Chicken’s Liver and Gizzard, Salad, Mashed & Stewed Potatoes, Pastas, Stir-fried Vegetables, Soup, Desserts

    Nampak cam mwah kan?agklah mwah tpi bila dah mkn biasa jelah..mcm mkn kat kmpung je, melahap byk2..huk3~ smpna ramadhan byran RM30/person tpi ade dskaun ape tah 15% so jadi RM25.50 ..ok lah kan..law biasa lam lingkungan RM20++ la, tak ingt la harga tpi ok lah law korg da lapar sgt dan rsa nk perot ke dpan ke tahap maksima boley la dtg cni yek (:

    Kalau korg berada kat cni, boley tgok org2 yg kuat mkn, ayam 3-4 ketul sorg, nasik,macaroni,mnuman,aiskrim,kuih2,bskut dan mcm2 lah..rsa cam diorg nie da glew ke ape, tpi bila korg start amik mknn, lgsung xsdar yg korg da amik nasik+gulai ayam+sayur labu+3 ketul ayam+kuih2+bskut_mashed potato+sup cndawan+chicken wing 5 pcs+ais krim dan air strawberry+syrup (aku la yg mkn nie) xlupa jgk macaroni+mashed potato pnye kuah tue..glew lah..pastue korg hbeskan semua tue..seronok x ?sgt dan mmg perut ke depan lah..nk jln pom mlas rsanye..

    dan cam biasala, adelah bbrapa pic smpat aku snap (pix aku xd normalla) haha..

    Look what we're about to eat !!

    Muka tak sabar nak berbuka dgn mknn yg cam gila byknyee!

    Dan itu la ape aku nk tnjuk kat korg, tntg bbrapa kdai tuk santapan berbuka..yg aku da try dan aku rsa not bad lah..aku nie da mcm jln2 cari mkn plak..huk3~takpelah sekadar berkongsi cket..
    Kalau ada ape2 yg mnarik lagi nnty aku cterlah ok !
    Tapi kna ingt satu prkara lah, jgn ingt aku nie buat review mknn je plak, byk agy bnda lain aku nk tlis..hehe..ok la kengkawan..msa tuk bersahur..
    Selamat Bersahur semua (:

    Wednesday, August 3, 2011

    Ramadhan datang lagi

    Rasanya dah tiba masanya aku menulis dlm BM plak
    sbb english aku bkn bagus sgt pom..hehe (:
    But it's not wrong t give a shot rite?

    Ok, taknak ckp byk skang da bln ramadhan yakni bulan pose
    jadi semua org pose, trmasukla aku..
    tpi sdey la pose taun nie first day xsmbut ngn family yakni sama sperti bbrp thun sblom nie
    (xd beza pom sbnrnya)
    and pling best first day pose ak x smpat nak niat gara2 trllu pnat bkerja,bgun2 da pkul 8.30 pagi, haih..Burn saje pose aku, tpi knala pose gak smpna mnghormati bln Ramadhan kan, takkan la aku nk mkn plak..hehe

    Yg mnjadi persoalan knp aku bgun lmbat adalah kerana mnjadi Marshall a.k.a Crew tuk
    Federal Open Drift Championship. Dgar cam gmpaq kan?agk la (:
    seronok tgok kereta drift dpn mata..mula2 ok la,tpi klau da beratus kali drift dpn mata, and duduk plak bwah terik matahari smpai trbakar kulit mmg xla nak excited..-____-

    Serba sdikit tntg prlmbaan tue, org melayu jdi champion..salute la,even mka cam mat rempit sumpah xstyle lgsung..haha
    Org jepun,iran pom kalah..power gakla melayu nie..

    So, lam stiap pose msty xsah law takde pix kan?
    jdi nikmatilah bbrapa pix yg aku upload nie (:


    Saksikan lah aksi drift nie..amatur je la ..hehe

    Nie gambar litar yg mmbuat aku kpenatan

    Rakan sekerja yg tak pernah berubah..still remain the same (:

    Wajibla kena ada gmbar aku kan..hehe

    Gambar aku sorg lagi la pnting kan..(:

    Dan ok lah,smpai cni dululah post ramdhan aku yg xbrape nk ramadhan..Salam Ramadhan alMubarak (: (Islamik cket)